Study Laa..

Minggu depan EXAM...huhu
So, terpakse la den menghentikan kejap aktiviti2 berblog ni..
Kene study kot..(Walaupun tak stat pun lagi..haha)
SEdar tak sedar kite akan terautomatik rase nk study bile nk exam.. nape ye?
Soalan yang pelik kan? Tapi itulah hakikatnye.. dalam silibus atau PRO_FORMA pun akan diletak STUDY WEEK..hehe. Walaupun kadang2 kelas still jalan lagi..

Masalahnya skarang..KENAPA?
1- untuk memenuhi sukatan pelajaran. (ayat skema)
2- da memang hakikat kehidupan.?
3- persediaan untuk menghadapi persediaan.
4- semua diatas

hermm, mana satu jawapan anda..hhaha. mestila no 3
saje je nk peningkan kepala + menambah beban + menyusahkan hidup korang..
YANG PENTING..
Selamat STUDY dan menjalani EXAM buat yang EXAM..
INGATLAH...Allah telah berfirman:

إِنَّ اللّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ

Yang bermaksud:
’Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu, melainkan mereka mengubah nasib diri mereka sendiri.’
(Surah Ar-Ra’d ayat 11)

Jadi, kalo x berusaha camne nk berjaya..kn?
Allah sentiasa melihat hamba2 nya yang berusaha..;)


Pesanan: Jangan jadi cam dibawah lak..;P

2 comments:

padi said...

ok jom study...
tapi nak study pe?
bole aja skit...

Syafik said...

Kak cik. Ajarin aku kimia. :)

Selamat Study.. :D